top of page
ISTRAŽITE OREBIĆ I OKOLICU

VINARIJA SKARAMUČA

 

Jednostavno nije moguće posjetiti Pelješac, drugi po veličini hrvatski poluotok, a ne vidjeti pelješke vinograde i omogućiti svom nepcu užitak kušanja vrhunskih vina. Teško obrađivanje zemlje i mukotrpan rad marljivih Pelješaca rezultirali su poznatim vinima koja su proslavila ime Pelješca širom svijeta.

 

Obitelj Skaramuča godinama se bavi vinogradarstvom i vinarstvom. 

Oni  proizvode vrhunska vina: Dingac i Postup, kao i vrhunska vina Plavac Mali, Rose i Posip.

 

U skladu s kontinuiranim razvojem raznih dodatnih ponuda, na prometnim lokacijama otvorene su četiri prekrasne vinoteke koje nude široku ponudu vina obitelji Skaramuča, kao i vrhunskih peljeških marki.

 

Vinoteka u Pijavičinu dodala je dodatnu vrijednost turističkoj ponudi poluotoka Pelješca i dubrovačke vinske scene :)

FRANJEVAČKI SAMOSTAN & KAPETANSKO GROBLJE

 

Jedna od glavnih atrakcija u Orebiću je franjevački samostan  i crkva Gospe od Anđela. Pogled sa 150 m nadmorske visine, gdje se nalazi franjevački samostan, na Pelješki kanal, Korčulu, Mljet i Lastovo je nezaboravan.

Legenda kaže da su kapetani i mornari koji su uplovljavali u i iz Orebića pozdravljali Gospu od Anđela s turbljenjem  brodske sirene u znak zahvalnosti i tražeći zaštitu. Redovnici franjevci odgovarali bi zvonjavom na crkveno zvono. 

Uz crkvu se nalazi poznato kapetansko groblje,

OREBIĆ

 

Orebić je grad pomorskih kapetana. Sa svojim idealnim položajem, savršeno je mjesto za vaš odmor. Na odmoru u Orebiću možete se kupati, sunčati, posjetiti Pomorski muzej, posjetiti franjevački samostan s jednim od najljepših vidikovaca na Mediteranu ...

Međutim, općina na zapadu je područje​​ aktivnog turizma surfanja, kajtanja, pješačenja, a na istoku se nastavlja vinska priča Pelješca..

Orebić je grad u koji ćete zasigurno doći na zasluženi odmor!

 

Više informacija: Turistička zajednica općine Orebić

SV. ILIJA PLANINA

 

Pješačke staze

Postoji li bolji način za kretanje i opuštanje u isto vrijeme? Na cijelom području općine Orebić postoje označene pješačke staze. One su unesene u kartu koju možete dobiti u svim turističkim informativnim centrima. Putevi će vas voditi uz more, u maslinike i kroz mala sela, naseljena ili napuštena.

Planinarske staze

Planinarski putovi  do vrha Svetog Ilije označeni su standardnim oznakama. 3 rute su označene kako je prikazano na našoj karti. Sveti Ilija obiluje mediteranskim biljem

također stanište muflona, dok ćete na samom vrhu uživati u jednom od najboljih pogleda na Mediteran. 

MEDITERAN - PLANINSKO PODRUČJE SV. ILIJA JEDINSTVEN JE TERITORIJ NA HRVATSKOJ OBALI KOJE TREBA ISKLJUČITI IZ BILO KAKVOG LJUDSKOG UTJECAJA! 

Dobro procijenite svoju tjelesnu spremnost jer će vam trebati 4 sata da dođete do vrha najvišeg vrha Pelješca. Planirajte krenuti rano ujutro i provjerite imate li kartu, kao i brojeve telefona za pomoć Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) - stanica Orebić. Sveti Ilija je omiljen među planinarima, ali svakako pročitajte naše upute na www.peljesac.holiday  prije odlaska tamo i zatražite savjet od nekih iskusnih članova Planinarskog društva Sveti Ilija. 

Savjeti turistima i planinarima:

 • Odaberite izlete koje možete izdržati

 • Ne idite sami na planinu, ne napuštajte grupu

 • Obavijestite svoju obitelj o smjeru i vremenu  povratka i držite se toga

 • Registrirajte se u knjigama posjetitelja u planinskim kolibama

 • Pitajte i poslušajte savjet čuvara i iskusnih planinara

 • Budite spremni na promjene vremena

 • Uvijek ostanite na označenim putovima

 • Uvijek sa sobom ponesite baterijsku svjetiljku, upaljač ili šibice i vodu

 • Sa sobom ponesite mali pribor za prvu pomoć

 • Vrlo je važno imati rezervnu odjeću i zaštitu  protiv sunca, kiše i vjetra.

 • Primjenite prvu pomoć u granicama svog znanja

 • Zaštitite ozlijeđenu osobu od vrućine - hladnoće

 • Nazovite Gorsku službu spašavanja  112

 • Gorska služba spašavanja  +385917210013  - dežurni telefon

bottom of page